Danes smo poskusili setveni substrat z agroogljem Carbohum Start. Na spodnjih slikah lahko vidite, kako izgleda mešanica. Posadili smo solato, jagode, drobnjak-za probo, da vidimo razliko v rasti. To smo imeli pri roki. V en lonček pa smo posejali berivko.

DSC_0719 DSC_0722 DSC_0724 DSC_0726

Brez instrumenta, s katerim merimo vrednost hranil AM in EC ne gre, prav tako smo zmerili vrednost pH.

DSC_0727

Vzorci na testiranju.

DSC_0728

Tudi deževniki se dobro počutijo v dodatku agrooglja.

DSC_0737

Tole so novi izdelki pod imenom Carbohum. Podjetje Humko predstavlja novo linijo izdelkov, katerih osnova je agrooglje.

carbohum letak

Carbohum Plus ima dodan vermikompost in zeolit

Carbohum Start je substrat za setve in potaknjence. Sestavljen je iz palmine šote, agrooglja, vermikomposta in agroperlita.

Carbohum 100% vsebuje agrooglje, ki je že aktivirano z mikorizo in kompostnim čajem.

Območja s črno zemljo oz. Terra Preto ležijo ob porečju Amazonke. Že Indijanci so ustvarili območja, ki so bila polna črne zemlje. Segajo v globino 2m. Našli so tudi ostanke lončevine, živalske in rastlinske ostanke ter oglje. Več si lahko preberete na internetu, če odtipkate besedo terra preta. Agrooglje pa je seveda treba aktivirati in zato lahko izbirate med zgornjimi izdelki. Če zemlji dodajate agrooglje rastine boljše rastejo, saj zadržuje vodo in hranila, veže ogljik, prst pa je bolj rodovitna in obogatena. Agrooglje se pridobiva v postopku pirolize, ki poteka brez kisika. Izdelki so že na voljo v nekaterih PVD vrtnarijah in v naši proizvodnji v Podnartu.

 

%d bloggers like this: