Pa tile cekerčki. So vam všeč? Zraven dodate še takole pentljo, kot so to storili na vrtnariji Valner. Tokrat dišavnice od mete, zelišča življenja, pisanolistnega žajblja, rumenega origana, peteršilja, koriandra… V takole zasaditev spadajo skoraj vse dišavnice in zelišča, pri katerih največ uporabljamo prav liste. Razne bazilike, citronke, mete, timijani pa razvijejo lepe cvetove. Privlačni so tudi za čebele. Ena od takih je tudi mačja meta, o kateri pa več v naslednjih dneh.DSC_0602

DSC_0618

 

Nasvet: za dišavnice svetujem uporabo zračnega in odcednega substrata. Naj vsebuje dodatek vulkanskih plovcev, da bodo korenine zdrave in lepo razvite. (npr. Humko Royal Garden- izredna zemlja za vse zunanje saditve grmovnic, trajnic, korit na prostem…)

Kaj pravite na te lične, pletene košare? Meni so enostavno všeč, saj imam rada preproste stvari. Zelo primerne so za darilo, mogoče za materinski dan. V tejle je posajena solata, rjavka, rdeče žilnata kislica (Rumex), špargelj, navadna materina dušica in pisanolistni timijan.

DSC_0530

Lahko pa posadite sadike raznih sort solate od ledenke, do mehkolistne do take za rezanje, npr. rjavke. Kislica pa za dodatek C vitamina. Liste preprosto narežemo na solato.

DSC_0532

Pa v obliki velike skodele z ročajem.

DSC_0535

 

 

%d bloggers like this: