Katalog Cvetje za poletje 2015

Odpri oči, glej naravo – odpri srce, glej življenje

(Émile Zola)

PVD katalog

Leto je naokoli in pred vami je nova številka kataloga Cvetje za poletje 2015. Preletela sem revije preteklih sezon. Sprva smo jih oblikovali še z Ruth, ki je žal ni več med nami. Njene bogate zasaditve so jemale dih in nam delale preglavice, kako vse to zasaditi in nato vzdrževa­ti. Spomnim se, kako je Ruth vsako jutro vztrajno nosila zalivalke z vodo in gnojilom ter negovala svoje lepotice. Koliko časa je bilo potrebnega, da so nastale tako čudovi­te kompozicije! In kako skrbne roke in ustvarjalne misli! Ampak brez predanosti in ljubezni tega ne dosežemo kar tako. To je zmogla le ona. In nas navdihnila, zato to sedaj zmoremo tudi mi.

Letos smo vam pripravili kar nekaj posebnosti, za oči in za v usta. Ja, zasaditve postajajo vse bolj uporabne. Pepino? Sama sem ga prvič videla leta 2013 in bil mi je popolna neznanka. Ni nič novega, samo pri nas je prava redkost. Nekateri so ga že gojili in degustirali. Okus je preplet arom melone, hruške in breskve. V sloven­sko kuhinjo prihaja sladki krompir. Ne, ni to tisti, ki ga sadimo v balkonska korita. Predstavljamo nove sorte, ki prihajajo z irske vrtnarije. Kaj bi brez paradižnika, paprike, pekočih čilijev, jajčevcev, raznoraznih kumaric in bučk, čebule, česna, solate, zanimive čajote, artičok …Vse to in še kakšen recept pod naslovom in novim logotipom ‘Mici svetuje‘. Zakaj Mici? Vrtnarski kolega me je preimenoval že pred leti in ta naziv se me drži še danes. Tako je nastala zanimiva nova rubrika, ki upam, da vam bo všeč.
Bogastvo vitaminov boste našli tudi v posebni kolek­ciji sadja FRUIT ME, posebej za terase in balkone. Za svežino kot vedno poskrbijo dišavnice in začimbe. Sveže ali posušene naj ne manjkajo v nobenem vrtu in kuhinji. Jedem dajo poln in izbran okus. Zato vam uporabnost dišavnic in cvetja predstavljamo v posebni kulinarični prilogi. Tudi med balkonskim cvetjem niso zanemarljive.
Trendi se spreminjajo, ampak še vedno ostajamo zvesti naši prvi skrbi – rožicam. Te nam bodo lepšale poletne dneve in nas razveseljevale s svojim cvetjem. Kaj je lepšega, ko se po napornem dnevu oddahnemo na prijetni terasi v družbi naših cvetočih, dišečih prijate­ljic. Bodite ponosni na svoje vrtnarske dosežke, čeprav se včasih kaj zalomi. Ob prebiranju kataloga vam zato želim čimbolj cvetoče in dišeče poletje. Za vitalnost in dobro počutje pa poskrbite z izbrano zelenjavo in sadjem. Jaz pa vam ostajam zvesta na našem blogu PVD in prenovljenih spletnih straneh.

KATALOG PVD 2015

 

Kontakt

Gospodarsko interesno združenje
PVD Profesionalna vrtnarska družba

  • Sedež: Podnart 33a, 4244 Podnart
  • T: 04 532 53 20
  • M: 031 614 718
  • E: info@pvd.si

PVD spada med top pravne subjekte v Sloveniji, ki se lahko pohvalijo z oceno bonitetne odličnosti!
» več o tem

PVD Facebook

Facebook Pagelike Widget

Naročite se na novice

Vpišite vaš e-poštni naslov in se naročite na novice, in prejemali boste obvestila o aktualnih zadevah po elektronski pošti.

Join 64 other subscribers

Arhivi

%d bloggers like this: