Katalog Cvetje za poletje 2018

Izšel je katalog PVD 2018

Leto je naokoli in ponovno je pred vami nova številka revije Cvetje za poletje z letnico 2017.
Katalog je namenjen vsem, ki uživajo v lepoti zelenih rastlin in cvetja ter je vrtnarstvo postalo del njihovega vsakdana.
Narava je del našega življenja in prizadevati si moramo, da jo bomo varovali in skrbeli zanjo.
Vsako pomlad se prebuja in tudi mi pridno snujemo načrte za novo sezono. Izbiramo semena, načrtujemo, kaj bomo sadili, kako bomo polepšali naše balkone, terase, okna, vrtove.
Zavedati se je potrebno, da je delo v naravi dobra rekreacija in sprostitev. Zakaj ne bi bil vrt naša telovadnica? Ni lepšega kot začeti dan s pogledom na urejen in cvetoč vrt, lično zasajene posode, bujno zelenjavo, sadje. Začnimo ceniti, kar imamo in se ne obremenjujmo s stvarmi, ki nam prinašajo le kratkotrajno veselje in zadovoljstvo. Zavedajmo se, da smo najprej ljudje in ne bitja, ki se pustijo upravljati na vsakem koraku. Prebudimo vrednote, sočutje do človeka in naj nas ne vodi pohlep. Vodijo naj nas pisane cvetlice, ki nam bodo obarvale poletje. Rdeče, rumene, oranžne, modre, vijolične, roza, bele ali pa samo zelene. Če sledite letošnjim modnim zapovedim, boste posode zasadili v rumeno zelenih tonih. Tradicionalno pa se največ odločamo za rdeče barve. Za bolj umirjena srca so na voljo številne trajne zasaditve.
V poglavju ‘Trendi 2017’ Proven Winners predstavlja najnovejše kombinacije za letošnjo sezono. Skratka, za vsakega se najde rožica. Da pa bo poletje na vrtovih res pisano, si boste v poglavju ‘Obarvajmo poletje’ pričarali spomine, ko smo v vrtovih občudovali številne cinije, astre, dalije, zajčke, kozmeje, nageljne in številne druge enoletnice. Mar ni škoda, da cvetoči podeželski vrtovi izginjajo? Prepričana sem, da se vse da, če je le volja. Hortenzije so prav tako rože naših babic, ki pa se prebujajo v novo obdobje. Podrobno jih je opisala diplomirana krajinarka Klementina Tement.
Ali veste, da je v Ljubljani letos kongres vrtnic? V svet vrtnic nas bo popeljal strokovnjak Matjaž Mastnak. Strokovna sodelavka in svetovalka za vrtnarstvo Miša Pušenjak pa v zanimivih člankih pojasnjuje razlike pri sortah, hibridih, GSO, vzgoji sadik … Mici je že znana rubrika. Skupaj z Borutom, vrhunskim kulinaričnim šefom, sva združila vrtnarski in kulinarični del. Vse gre skozi želodec in vrtnarski posel je v zadnjem času še bolj usmerjen v pridelavo in vzgojo zelenjave, sadja, jagodičevja in zelišč. Del tega lahko pridelamo na visokih gredah, ki nam zagotovo olajšajo delo, predvsem sklanjanje. Če smo omejeni s prostorom, pa si lahko omislimo zeleno streho in s tem prispevamo k zeleni arhitekturi. Vse to in še več v Tomaževih rubrikah. Kdo so naši vrtnarski mojstri, pa na njihovih predstavitvenih vizitkah. Izberite svojega. Ne pozabite: Ko roža zasije, tudi vrt obsije.
Ostanite v cvetju ter obilo zadovoljstva, veselja in dobrega počutja v vrtnarskem vsakdanu.
Marija Hrovat, inž. agr., urednica

KATALOG PVD 2018

Prenesite si celoten katalog na svoj računalnik

Format: Pdf
Velikost: 32MB

Kontakt

Gospodarsko interesno združenje
PVD Profesionalna vrtnarska družba

  • Sedež: Podnart 33a, 4244 Podnart
  • T: 04 532 53 20
  • M: 031 614 718
  • E: info@pvd.si

PVD spada med top pravne subjekte v Sloveniji, ki se lahko pohvalijo z oceno bonitetne odličnosti!
» več o tem

PVD Facebook

Facebook Pagelike Widget

Arhivi