Katalog Cvetje za poletje 2014

Ko rožice bomo spet sadili …

Katalog PVD 2014Leta tečejo in katalog Cvetje za poletje je pred vami že desetič.
Ko ob tej priložnosti pogledujem v preteklost, ugotavljam, da se je res mnogo stvari spremenilo. Tudi trendi pri zasaditvah balkonov in okenskih polic se spreminjajo. Čas, v katerem živimo, od nas zahteva veliko odrekanja in premišljenega ravnanja na vseh področjih. Kljub temu pa rožice ostajajo in nam lepšajo prav vsak dan posebej. Spet bomo sadili rožice, dišavnice, zelišča, sejali in sadili raznorazno zelenjavo, posadili sadno drevo, jagodičevje … Kot že samo ime pove, je večinski del kataloga namenjen balkonskim rožam, zasaditvam in novitetam. Smo se pa tokrat dotaknili vrtnarjenja na visokih gredah, ki je postalo moderno tudi pri nas. Zakaj pa ne? Na ta način si olajšamo delo (sklanjanje), vrt pa je lepši na pogled. Več si preberite v samem poglavju. Vrtnarimo lahko tudi vertikalno. Še posebej tisti, ki ste omejeni s prostorom, nimate vrta, živite v bloku … Pod poglavjem Okusno, preprosto in zdravo se skrivajo mnoge kombinacije dišavnic, zelišč, zelenjave, rožic. S koledarjem dobrih sosedov si boste izbrali prave. V pomoč vam bo tudi Zeleni koledar, ki si ga boste lahko nalepili na posebno mesto, saj je umeščen na sredino kataloga. Nismo pozabili na Dušo in telo – vse skupaj je povezano. Predstavljamo vam marsikatero dobroto in nekaj receptov ga. Anke, ki jih boste, vsaj upam, z veseljem poskusili. Veliko je govora o samooskrbi in zato imamo tudi poglavje Modri pridelajo doma. Na naših vrtovih ne manjka sadnega drevja in jagodičja. Letos namenjamo nekaj pozornosti tudi divjim sadežem, iz katerih naredimo okusne marmelade, sokove, poleg tega pa so močni antioksidanti in velika shramba vitaminov. Spominjamo vas tudi na praznike, ki so povezani z našim delom.
Vsega, žal, ne moremo spraviti v katalog, zato vas vabimo na naše vrtnarije, kjer vas čakajo vse mogoče vrtnarske dogodivščine.
Spremljajte nas tudi na PVD spletni strani in nam ostanite zvesti še naprej.

KATALOG PVD 2014

Kontakt

Gospodarsko interesno združenje
PVD Profesionalna vrtnarska družba

  • Sedež: Podnart 33a, 4244 Podnart
  • T: 04 532 53 20
  • M: 031 614 718
  • E: info@pvd.si

PVD spada med top pravne subjekte v Sloveniji, ki se lahko pohvalijo z oceno bonitetne odličnosti!
» več o tem

PVD Facebook

Facebook Pagelike Widget

Naročite se na novice

Vpišite vaš e-poštni naslov in se naročite na novice, in prejemali boste obvestila o aktualnih zadevah po elektronski pošti.

Join 64 other subscribers

Arhivi

%d bloggers like this: