Pred nami je jesenska sezona in z njo plodovi, pisane barve in seveda jesenske lepotice. Za mnoge je jesen najlepši letni čas, saj se narava odene v tople odtenke rumene, oranžne, rdeče, rjave. Letošnja je drugačna od tistih, ki smo jih poznali do sedaj. Kljub trenutni situaciji rastline ostajajo del nas in nam lepšajo vsakdanjik.
V katalogu boste tako našli sveže ideje za raznorazne kombinacije v loncih, koritih. Navdušujejo tudi hladne barve in zanimivo je, koliko različnih rastlin se najde v teh odtenkih. Naredili smo tudi izbor rastlin, ki so nas še posebej navdušile s svojimi cvetovi, barvitimi listi, obliko … Nepogrešljive so še vedno mačehe, vedno več je drobnocvetnih. Ne smemo pozabiti na vitamine za zimo, kot je zelje, repa, ohrovti, motovilec, radič… Radi bi vas spomnili še na čebulice, saj je jesen idealen čas, da gredice polepšamo tudi s prvimi pomladnimi cvetovi tulipanov, narcis, hijacint … Skratka za vsakogar se kaj najde, naj bodo to trajnice, grmovnice, drevesa, podarjena čebulice ali le cvet krizanteme. Tudi prazniki so lepši s cvetočo ali zeleno lončnico, ciklamo in seveda nepogrešljivo božično zvezdo.
Naj vam ta katalog polepša to jesen in prihajajoče zimske dneve ter vsaj malo odvrne pozornost od vsakdanjih skrbi ter spremenjenim načinom življenja, ki nam ga je prinesla ta pomlad.
Ostanite zdravi, uživajte v plodovih in naravi.
Marija Hrovat, inž. agr.
Urednica in predsednica GIZ-PVD

Iz vsebine: