Takole rastejo novitete od Kientzlerja. Res, da so bile pozno posajene, ampak se lepo razraščajo.Kako bodo uspevale v zasajenih kombinacijah pa bom še videla.

DSC_0111Milijon zvonček, bidens in purpurna salvija v papirnati skledi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATemnolistna bolivijska begonija se lepo razrašča. V teh vročih dneh se vam lahko zgodi, da pride do ožigov. Še posebej če jih imate cel dan na soncu.

DSC_0097Salvija, petunija in modra bakopa so zanimiva zasaditev. Zelišče življenja pa zraven za družbo, seveda v svoji posodi. Uživajte ga sveže, 3-4 liste na dan prežvečite. Zalivajte redno. Drugače hitro raste in ga lahko prezimite kot lončnico.

DSC_0108Tole sicer ni nič novega, ampak se botanične pelargonije ujamejo s temnolistno tradeskancijo. Lega je polsenčna, kar jim tudi najbolj ustreza. Zraven je še stipa in pisanolistni grobelnik.

DSC_0107

Trave in koprive naredijo še poseben kontrast. Zraven rumenolistna zajčja deteljica in sanvitalija. Cvetovi deteljice so užitni in jih lahko potresemo po solatah ali sladicah. Rože v teh dneh redno zalivamo. Najbolje zjutraj ko so rastline ohlajene. Glinene posode nese vežejo več vode in vlage, zato so rastline v njih običajno bolj žejne. Zame so super papirnate sklede, saj imajo dovolj prostora za zemljo in rastline. Poleg tega jih brez problema postavimo kamorkoli, tudi na lesen štor. Vse izgleda bolj naravno. Zdržijo 2-3 leta.

DSC_0106

Skupinica rožic, zadaj tudi rdečežilnata kislica, ki ima rada senco. Sonce jo zelo hitro ožge, potrebuje tudi precej vode. Kislica je užitna, pripravimo jo kot špinačo.