VRTNI CENTER FRBEŽAR

Mali Vrh pri Šmarju 19, 1293 Šmarje -Sap http://www.vrtnarstvofrbezar.si/

V soboto, 28.novembra, ob začetku adventnega časa, vas tudi letos vabimo na predpraznično druženje v našem vrtnem centru:

-od 10-te do 14-te ure: delavnica izdelovanja adventnih venčkov in prazničnih aranžmajev, letos spet pod vodstvom g. Iva Uršiča

Vrhunski florist Ivo Uršič je zagotovo eden izmed najboljših v svojem poslu. Doma pridobljeno znanje in izkušnje je nadgradil z usposabljanjem na floristični šoli v Londonu, eden izmed uspehov, s katerimi se lahko pohvali, je tudi doseženo 3.mesto v dekoraciji poročnega avta na državnem tekmovanju v floristiki. Večkrat sodeluje tudi v komisijah na tekmovanjih srednjih šol, dela aranžmaje za različne sprejeme in prireditve ter vodi razne delavnice. Njegova glavna dejavnost pa je seveda delo v svoji cvetličarni v domači Idriji. Zanj je cvetličarstvo veliko več kot vir za preživljanje, je način življenja in razmišljanja.

 

– ob 11-ti uri: glasba za srce in dušo- nastop izjemne sopranistke ob spremljavi priznanega citrarja

Sopranistka mag. Francka Šenk je na Akademiji za glasbo v Ljubljani diplomirala iz glasbene pedagogike, solopetje pa je študirala na Univerzi za glasbo in gledališko umetnost “Mozarteum” v Salzburgu. Snemala je za arhiv Radia Slovenija, s Slovenskim komornim zborom ter s Komornim zborom Ave, posnela pa je tudi dve samostojni zgoščenki. Zaposlena je kot profesorica solopetja na Deželnem konservatoriju v Celovcu. Je gostja solistka v SNG Opera in balet v Ljubljani, kjer je pela solistične vloge v Dvorakovi Rusalki, Purcellovi operi Dido in Enej ter Verdijevem Nabuccu. Kot koncertna pevka redno nastopa in izvaja skladbe iz baročnega repertoarja, klasike pa vse tja do sodobnih del. Zaupana ji je bila tudi izvedba več novitet domačih in tujih skladateljev.

Slovenski citrar Tomaž Plahutnik je glasbeni pedagog in aranžer, citre se je učil pri Stanetu Modicu v Domžalah, izobraževal pa se je na SGBŠ Ljubljana in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Bil je član Kamniških kolednikov in Ansambla Slovenija, zdaj pa je tudi član Slovenskega citrarskega kvarteta. Deluje kot citrarski spremljevalec mnogim znanim slovenskim pevcem. Izdal je samostojno zgoščenko ter tri notne zbirke slovenskih ljudskih in ponarodelih pesmi za citre.

 

Za praznično vzdušje bomo že tradicionalno poskrbeli seveda  tudi z okusnimi in dišečimi dobrotami.

Vabljeni!

 

 

neimenovano neimenovano1