Košarica

Vaša košarica je prazna!

Cvetje zagotovljeno

Bolivijske begonije na oknih so zagotovo prava izbira. Lahko so posajene same ali pa jim dodamo družbo bele begonije zmajeva krila. Skevola ob straneh se ne znajde najbolje, vendar pa pogled privablja modra barva, ki izstopa in daje pečat celotni kombinaciji. Vsem rastlinam je skupno, da imajo rade sonce in zavetne lege.

Pa smo že pri novostih. Begonia SUMMERWINGS ‘Double Red’ je ena izmed novih begonij na letošnjem seznamu. Polnjeni cvetovi v priljubljeni rdeči ne bodo nikogar pustili ravnodušnega. Lansko leto se je na testiranjih dobro izkazala in letos jo bomo preizkušali tudi slovenski ljubitelji cvetja. Sivo bela barva senecije ‘Winter Whispers’ navdušuje s svojo hrastolistno obliko. Primerna je za sajenje srednje velikih posod. V jeseni je ne zavrzite, ampak ji dodajte jesenske lepotice. Še ostajamo pri cvetju, tokrat zelenega javorja sorte ‘Big Bell’.
Že samo ime pove, da razvije lepo število rumeno rdečih zvončkov, ki bingljajo na stebelcih. Ta sorta se lahko razraste tudi do 3 metre, zato je dobro, da že mlade rastlinice porežemo, da se le-te razrastejo v širino in postanejo košate …»

Element je bil uspešno dodan v košarico.