Košarica

Vaša košarica je prazna!

Znanilke jeseni

Slovenske vrtnarije znajo vzgojiti čudovito cvetje, V jeseni so to krizanteme, rezane ali lončne. Številne barve in oblike cvetov se znajdejo med njimi. Krizantema pa ni samo cvetlica za grobove, ampak tudi čudovita spremljevalka jesenskih dekoracij.

Calluna vulgaris ali jesenska vresa je v jesenskem času najbolj zastopana in prodajana rastlina pri nas poleg mačehe. Polepšajo nam jesen in poskrbijo za barvitost naših nasadov. Tudi za sajenje grobov je primerna. Zelo priljubljene so postale oranžna barve (sorta Zoe, slika 1), tudi črne, sive in zelene (sorte Zulu, Zilly, Zelia, slika 4) Te lahko kupimo tudi kot Twin girls (3), kjer sta v enem lončku dve barvi, lahko tudi tri celo štiri. Sorta Hilda (2) v milka barvi si uspešno utira pot na vrh.
Nežna barva se lepo poda k belim ciklamam, modrim mačeham, rdeči iskrivki. Nikakor ne smejo manjkati trave, še posebej iskan je Carex ‘Everillo’ v rumeni barvi. Tisti, ki pa prisegate na klasiko boste izbrali rdeče barve, kot je sorta ‘Athene’ v živem odtenku rdeče. Za prave ljubitelje in poznavalce je tu še krivovejnata korokija, ki lepo prezimi na prostem. Ne pozabimo še na srebrno senecijo in kalocefalus.

Element je bil uspešno dodan v košarico.