Košarica

Vaša košarica je prazna!

Okrasne trave za dovršen stil

Trave so rastline, ki so na začetku sezone dokaj neugledne. Šele s svojo rastjo preko poletja pridejo do izraza. Travam po navadi namenimo sončna rastišča, lepo uspevajo na humoznih in dobro zračnih tleh, kjer ne zastaja voda. Na gredicah jih sadimo med enoletnice, manjše grmovnice ali z njimi preprosto zasadimo obrobke gred in jih ločimo od drugih. Sadimo jih v skupinah po več skupaj in ne mešamo sort med seboj. Iste sorte naj bodo vedno posajene skupaj.

Pri nas je še vedno najbolj priljubljena rdečelistna perjanka (Pennisetum advena ‘Rubrum’), takoj za njo pa so ostale ščetinave (Pennisetum advena) in dlakave perjanke (Pennisetum villosum). Imajo šopasto rast in preko poletja se na gostih latastih socvetjih odpirajo bakreno rdeči ali rjavkasti, rumenkasto rožnati cvetni klasi z lepimi ščetinavimi resami.

Perjanke se največkrat sadijo v mešane zasaditve z milijon zvončki, visečim ognjičem, sladkim krompirjem, bršljinkami, pelargonijami, petunijami, deteljicami … Še najlepše bodo v prostornih posodah po več skupaj, postavimo jih na sončno teraso …

Element je bil uspešno dodan v košarico.